preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > eTwinning
eTwinning

Multilateralni seminar u Španjolskoj

Autor: Mia Bilić, 14. 11. 2018.

Od 8. 11. do 10. 11. održao se seminar mediteranskih zemalja u Malagi na kojem su se povezivale projektne ideje tih zemalja. 

 Naime eTwinning je najveća mreža zajednica škola i putem njega omogućena je komunikacija profesora i njihovih učenika za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola. Našu školu predstavljala je profesorica Mia Bilić. Glavni cilj te suradnje je projekt među školama, a samim time i prilika da se ide preko granica razreda. Osim Hrvatske na seminaru su sudjelovale: Italija, Grčka, Cipar, Francuska, Portugal, Španjolska, Slovenija, Albanija itd.

Te zemlje imale su predstavnike koje su govorile o budućim projektima poput: iseljavanja, stereotipi, tradicionalna jela, ulična umjetnost i sl. Na seminaru u Malagi dobivene su informacije o cilju seminara, povezivanju profesora kako bi surađivali na projektima, predstavljeni su ambasadori eTwinninga, kao i oni koji su osvojili vrijedne nagrade za svoje projekte. Putem radionice organizirale su se grupe u skladu s interesima, predispozicijama, načelima rada te se stvarno dobije osjećaj kako je to mjesto gdje je vrijeme leti i gdje se zaista može postići prepoznavanje rada. Povezali smo se s  s državama koje su zemljopisno udaljene i na taj način pokazali našu kulturu, nasljeđe, običaje i druge vrijedne stvari svoje države. Samim time isto to smo naučili i od drugih sudionika.
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1168820
Ovaj mjesec: 4065
Ovaj tjedan: 1412
Danas: 36
 
 > eTwinning
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju