preskoči na sadržaj

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

 > Naslovnica
VIJESTI

Svjetski dan zaštite okoliša u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci

Autor: Andreja Pokas, 4. 6. 2019.

Priroda je sve na svijetu što je vrijedno, ali pretjeranom industrijalizacijom i uporabom nečistih tehnologija uništavamo sve što nam je pružila, zaboravljajući da „naša mala pluća trebaju kisika“.
Moramo biti svjesni nužnosti stvaranja ravnoteže između potreba čovječanstva i ograničenih mogućnosti što ih pruža priroda.
Zapitajmo se, kakav ćemo trag ostaviti budućnosti???

Tema ovogodišnje kampanje i mnogih događanja diljem svijeta  koja će se ovim povodom održati je borba protiv onečišćenja zraka, a glavna zemlja domaćin je Kina.

Jeste li znali da devet od deset ljudi na Zemlji udiše onečišćeni zrak?

 

5. lipnja 2019. obilježavamo u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci, Hrvatska Svjetski dan zaštite okoliša, predstavljajući dio Twinning europskog projekta pod nazivom „Čudesna voda pamti ljudski utjecaj“. 

Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci obilježava SVJETSKI DAN ZAŠTITE OKOLIŠA 2019.predstavljanjem trećeg dijela e Twinning europskog projekta pod nazivom "Čudesna voda pamti čovjekov utjecaj" pod vodstvom koordinatorice projekta, Andreje Pokas, mag. ing. građevinarstva, koji će trajati do kraja školske godine s uključenih pet europskih škola ;Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Hrvatska, Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku,Split,  Hrvatska, Graditeljsko-geodetska škola Osijek, Hrvatska, Javna ustanova Mješovita srednja hemijska škola, Bosna i Hercegovina i OU"Joakim Krcovski"-Kriva Palanka, Sjeverna Makedonija .

Uz niz pripremljenih i realiziranih sadržaja poput izložbe likovnih radova, prezentacija, kemijskih i fizikalnih pokusa koristeći reciklirane materijale i vodu kao pomoćno sredstvo, osobito bih istaknula što su učenici sudionici projekta, usadili mladi javor ispred škole sa postoljem i pločicom na kojoj pišu podaci kako je usađen, kojim povodom  i svi relevantni podaci o projektu kako bi neke nove generacije motivirali na sudjelovanje u projektima,a učenike koji su sudjelovali u ovom projektu dugo podsjećalo na  njihovu zanimljivu aktivnost.

PORUKA SVIM LJUDIMA NA PLANETU

Zajedno možemo pobijediti onečišćenje zraka!

Onečišćenje zraka je vrlo kompleksan problem. Kako pridonijeti čistom zraku?????

Koristite javni prijevoz, dijelite vožnju s drugima, vozite bicikl, hodajte, smanjite potrošnju mesa i mliječnih proizvoda, kompostirajte ostatke organske hrane i reciklirajte otpad, štedite energiju!

Budite dio svjetskog pokreta za očuvanje našeg planeta!

 

 
Priloženi dokumenti:
ca10c849d_thumb.jpg (14.38 KB)
 
Važni dokumenti
 
CARNET
24.11.2020. 14:14
CARNET-ov Nacionalni CERT utvrdio curenje podataka više od 47 000 korisničkih računa
U jednom od najvećih slučajeva curenja podataka u povijesti više od 23 000 baza podataka postalo je javno dostupno. Za kolekciju baza se vjeruje kako je potekla s privatnog hakerskog ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT utvrdio curenje podataka više od 47 000 korisničkih računa appeared first on CARNET .

20.11.2020. 16:11
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao je u jednoj od najpoznatijih i najvećih NATO-ovih vježbi u području kibernetičke obrane - ,,Cyber Coalition 2020", koja se održala od 16. do 20. studenoga. Iako ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

 
Kalendar
20. studenoga - Međunarodni dan djeteta
20.11.2020. 08:47
20. studenoga - Međunarodni dan djeteta
Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove.

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 3. 2010.

Ukupno: 1157298
Ovaj mjesec: 7098
Ovaj tjedan: 824
Danas: 93
 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci / Stanka Vraza 15, HR-32100 Vinkovci / ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr / tsvk@ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr
preskoči na navigaciju